21

mar

Hedvig Charlotta Nordenflycht

Hej!

Vill man få in lite fler kvinnliga författare i sin undervisning är Hedvig Charlotta Nordenflycht spännande. Hon räknas som en av Sveriges första feminister, och är också en av de första svenska kvinnor som kunde försörja sig på sitt skrivande. Jag har tidigare nämnt ”Till förruttnelsen” av Stagnelius, och ”Min levnads lust är skuren av” berör samma tema. De kan därför passa för en jämförande analys.

/Elin

Bloggen Svenskläraren tipsar

Porträtt på en kvinna med glasögon som står utomhus.

Jag heter Elin Pellberg och är lärare i svenska och biologi på Norra Real. Jag tycker att en av de roligaste delarna med att arbeta som lärare är att komma på nya arbetsmoment och uppgifter till eleverna, att genomföra dem och sedan utvärdera och förbättra dem till kommande läsår.

Många gånger är det dock onödigt att uppfinna hjulet på nytt och jag låter mig gärna inspireras av kollegors arbete när jag inte har några egna bra idéer. Därför ville jag skapa den här bloggen, den är tänkt som en idébank som det är fritt fram att hämta material ifrån.

Kontakt: Elin Pellberg

Senaste kommentarer

Kategorier