14

mar

Utvandrarna

Hej!

I januari var svensklärarna på min skola på en fortbildningsresa till Växjö, för att följa i utvandrarnas spår. I Växjö finns ”Utvandrarnas hus”, som har en ny utställning som heter ”Det nya landet”. Där finns också en del om Vilhelm Moberg och hans jobb med utvandrarserien (tre av originalmanuskripten finns i Utvandrarnas hus, medan det fjärde finns i USA). Bor man i Växjö med omnejd är museet väl värt ett besök. Bor man längre bort kan man ta del av digitalt material (jag vet dock inte om det i skrivande stund har publicerats på nätet).

/Elin

Bloggen Svenskläraren tipsar

Porträtt på en kvinna med glasögon som står utomhus.

Jag heter Elin Pellberg och är lärare i svenska och biologi på Norra Real. Jag tycker att en av de roligaste delarna med att arbeta som lärare är att komma på nya arbetsmoment och uppgifter till eleverna, att genomföra dem och sedan utvärdera och förbättra dem till kommande läsår.

Många gånger är det dock onödigt att uppfinna hjulet på nytt och jag låter mig gärna inspireras av kollegors arbete när jag inte har några egna bra idéer. Därför ville jag skapa den här bloggen, den är tänkt som en idébank som det är fritt fram att hämta material ifrån.

Kontakt: Elin Pellberg

Senaste kommentarer

Kategorier