28

feb

Stockholmstips: Doktor Glas-promenad

Hej!

Här kommer ett tips till alla stockholmare, så här när våren snart (förhoppningsvis) ska göra sitt intåg. Dramaten säljer en ljudpromenad i doktor Glas fotspår, för 59 kr. Det är Krister Henriksson, som har spelat doktorn i en prisad föreställning, som har läst in berättandet till promanden. Den aktiveras av särskilda GPS-positioner, så man måste gå till rätt platser för att ta del av berättelsen.

Jag vet att alla läsare inte bor i Stockholm, men detta kanske kan inspirera till att man komponerar sin egen promenad där man bor. Det finns trots gott om berättelser som utspelar sig utanför den kungliga hufvudstaden. Kanske kan man följa Pelle Svanslös i Uppsala, Kurt Wallander i Ystad eller Allis i Kiruna? Även i Stockholm kan man förstås komponera sin egen litterära vandring, eller en vandring med annat tema. Att komma ut och röra på sig ibland är inte fel, och promenader är lättillgängliga.

/Elin

Bloggen Svenskläraren tipsar

Porträtt på en kvinna med glasögon som står utomhus.

Jag heter Elin Pellberg och är lärare i svenska och biologi på Norra Real. Jag tycker att en av de roligaste delarna med att arbeta som lärare är att komma på nya arbetsmoment och uppgifter till eleverna, att genomföra dem och sedan utvärdera och förbättra dem till kommande läsår.

Många gånger är det dock onödigt att uppfinna hjulet på nytt och jag låter mig gärna inspireras av kollegors arbete när jag inte har några egna bra idéer. Därför ville jag skapa den här bloggen, den är tänkt som en idébank som det är fritt fram att hämta material ifrån.

Kontakt: Elin Pellberg

Senaste kommentarer

Kategorier