24

aug

Tips på kurslitteratur

Hej!

Jag har inte påbörjat min svenskundervisning ännu, så jag har inte så många tips så här i början på terminen. Mitt huvud är till största del fyllt av biologi (mitt andra ämne). Men ni ska få ett tips på bra kurslitteratur: Svenska – Helt enkelt från NA Förlag. Det är tre olika böcker, en för Svenska 1, en för Svenska 2 och en för Svenska 3. I år blir första året som jag själv jobbar med den, men utifrån det jag har sett när jag har bläddrat i den och det jag hört från mina kollegor så verkar den väldigt bra. NA Förlag har satsat på att göra en bok som ska innehålla tillräckligt med övningar och material att den blir heltäckande som enda kursbok. Jag ser fram emot att testa den i Svenska 2, där vi tidigare låtit eleverna släpa runt på både en kursbok och på en antologi. Den sistnämnda blev aldrig använd tillräckligt ofta för att den skulle kännas helt motiverad att ta med till varje lektion.

/Elin

Bloggen Svenskläraren tipsar

Porträtt på en kvinna med glasögon som står utomhus.

Jag heter Elin Pellberg och är lärare i svenska och biologi på Norra Real. Jag tycker att en av de roligaste delarna med att arbeta som lärare är att komma på nya arbetsmoment och uppgifter till eleverna, att genomföra dem och sedan utvärdera och förbättra dem till kommande läsår.

Många gånger är det dock onödigt att uppfinna hjulet på nytt och jag låter mig gärna inspireras av kollegors arbete när jag inte har några egna bra idéer. Därför ville jag skapa den här bloggen, den är tänkt som en idébank som det är fritt fram att hämta material ifrån.

Kontakt: Elin Pellberg

Senaste kommentarer

Kategorier