24

apr

Examination hållbar utveckling

Hej!

Jag sitter och funderar på hur jag ska utforma skrivuppgiften som ska examinera mitt tema om hållbar utveckling, med fokus på vattenbrist. Jag vill både använda den roman de har läst (Minnet av vatten respektive Blå) och några artiklar. För närvarande är jag inne på följande:

– Hur kan den globala uppvärmningen påverka vår tillgång till vatten och vad kan det få för konsekvenser? Resonera både ur ett kortare och ett längre perspektiv. Använd både romanen och minst en av de övriga texterna som källor i ditt resonemang.

och

– Gör en analys av karaktärerna XX, XX och XX och hur de förhåller sig till andra människor och miljön omkring dem.

Det bästa skulle förstås vara om det gick att koka ihop till en fråga, men jag vill få med både romanen och några andra texter på ett bra sätt, men utan att romanen behandlas för lättviktigt. Jag får nog fundera lite till på detta. De har ca tre timmars skrivtid.

/Elin

Bloggen Svenskläraren tipsar

Porträtt på en kvinna med glasögon som står utomhus.

Jag heter Elin Pellberg och är lärare i svenska och biologi på Norra Real. Jag tycker att en av de roligaste delarna med att arbeta som lärare är att komma på nya arbetsmoment och uppgifter till eleverna, att genomföra dem och sedan utvärdera och förbättra dem till kommande läsår.

Många gånger är det dock onödigt att uppfinna hjulet på nytt och jag låter mig gärna inspireras av kollegors arbete när jag inte har några egna bra idéer. Därför ville jag skapa den här bloggen, den är tänkt som en idébank som det är fritt fram att hämta material ifrån.

Kontakt: Elin Pellberg

Senaste kommentarer

Kategorier