24

aug

Hej och välkommen!

Hej svensklärarkollega (och andra eventuella läsare också förstås)!

Nu är det dags för en ny termin och hög tid att börja planera läsårets undervisningsmoment, om du inte redan har gjort det. Är du som mig har du bara en väldigt grov skiss av vad du och dina elever ska göra och finslipar sedan upplägget undan för undan. Ingen lärare kan ju ha en helt färdig plan för året när kursen ligger i sin linda, eftersom man behöver lära känna eleverna och deras styrkor och svagheter för att veta hur man ska lägga upp undervisningen.

Mitt mål är att uppdatera den här bloggen två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar, med undantag för lov. Mer än så skulle åtminstone inte jag orka ta till mig under tiden jag jobbar. Huvudsakligen kommer inläggen att handla om tips på innehåll till undervisningen. För närvarande är jag föräldraledig med mitt andra barn, så under detta läsår kommer jag att plocka ur det skafferi som jag har fyllt under mina tidigare år som lärare.

/Elin

Bild från: https://pixabay.com/sv/kvinnliga-kvinna-l%C3%A4rare-professor-213731/ Upphovsman saknas.

Bild från: https://pixabay.com/sv/kvinnliga-kvinna-l%C3%A4rare-professor-213731/ Upphovsman saknas.

Bloggen Svenskläraren tipsar

Porträtt på en kvinna med glasögon som står utomhus.

Jag heter Elin Pellberg och är lärare i svenska och biologi på Norra Real. Jag tycker att en av de roligaste delarna med att arbeta som lärare är att komma på nya arbetsmoment och uppgifter till eleverna, att genomföra dem och sedan utvärdera och förbättra dem till kommande läsår.

Många gånger är det dock onödigt att uppfinna hjulet på nytt och jag låter mig gärna inspireras av kollegors arbete när jag inte har några egna bra idéer. Därför ville jag skapa den här bloggen, den är tänkt som en idébank som det är fritt fram att hämta material ifrån.

Kontakt: Elin Pellberg

Senaste kommentarer

Kategorier